Ondanks alle perikelen omtrent haar rijdersbezetting voor 2015, moet Sauber het in Brazilië nog gewoon met 2014-duo Adrian Sutil en Esteban Gutiérrez doen. Beide heren wisten echter niet op te vallen.

Gutiérrez was in de eerste training sowieso amper op de baan te zien. Door technische problemen kwam hij niet tot een tijd en tot maar zes rondjes. In de sessie daarna ging het wat beter en stokte de rondeteller bij de 25 en de stopwatch bij een 1:13.9, wat Gutiérrez een veertiende plek opleverde.

“Dit was een onfortuinlijke dag voor mij”, verzucht Gutiérrez. “Ik had de hele dag door last van problemen en heb door tijdgebrek nog niet kunnen achterhalen wat de beste set-up is, dus we hebben zaterdag wat in te halen.”

Wat volgens de Mexicaan wel positief is, is dat hij in de tweede training nog wel aardig wat kilometers heeft kunnen maken. “Daardoor heb ik wel een gevoel gekregen voor de baan, het nieuwe asfalt en hoe de verschillende bandencompounds het erop doen.”

Sutil
Teammakker Sutil was achtereenvolgens elfde en vijftiende en reed meer dan dertig ronden per training. De Duitser was daarbij vooral bezig zijn auto af te stellen op de grote temperatuurverschillen tussen de twee sessies. “Want aangezien het tijdens VT1 frisser was dan tijdens VT2, hetgeen veel invloed had op de rondetijden en het gripniveau van de banden, moesten we de set-up compleet omgooien.”

“Wat het weer zaterdag gaat doen, is afwachten. Het lijkt er echter op dat het kouder wordt, wat betekent dat we dan wéér een nieuwe afstelling moeten zien te vinden. Het zal daardoor geen gemakkelijk weekend worden, maar vandaag was los daarvan een goede dag”, aldus de coureur die alleen in het oog sprong bij een spin in de Senna S.