Nick Heidfeld klokte net als Adrian Sutil in de laatste kwalificatie geen tijd. De Renault-coureur start morgen met een extra setje verse zachte banden op zak als negende.

“Toen ik in Q3 naar buiten ging hadden we al snel door dat Sutil geen ronde ging rijden. We besloten daarom snel naar binnen te gaan omdat de auto’s voor ons een stuk sneller waren”, aldus Heidfeld, die het wel tegen zijn natuur in vond gaan om geen tijd te klokken.

 

“Als je in de auto zit wil je natuurlijk een tijd neerzetten en er voor gaan! Dit was echter de juiste keuze omdat we nu banden hebben bespaard.  Vooraf mikten we op hogere plaatsen dan de negende en elfde stek, maar gezien de snelheid die we vandaag hadden zat er niet meer in. Ik kijk uit naar een goede race.”

Vitaly Petrov reed dus de elfde tijd. “Het gat tussen mij en de tiende plaats was erg klein, maar dat is racen. Morgen is er weer een nieuwe dag. We hadden geen grote problemen, maar kwamen een beetje snelheid tekort. Morgen ga ik mijn best doen voor een goed resultaat.”

“Het wordt een lange race en het zal niet makkelijk worden in deze hitte. We gaan de informatie analyseren. Hopelijk presteren we dan beter op vers rubber”, meent de Rus. “Volgens mij gaat er veel ingehaald worden. Veel zal afhangen van wie het beste omgaat met zijn achterbanden. De slijtage is minder ernstig dan we tot nu toe hebben gezien.”