Voorlopig zit het er nog niet in dat fans zullen worden toegelaten tot Formule 1-races. Net als voorgaande Grands Prix zal er op het Italiaanse Monza geen publiek aanwezig zijn. Het circuit heeft tickethouders laten weten dat de race achter gesloten deuren zal plaatsvinden.

Hoewel de Formule 1-kalender steeds meer vorm krijgt, met onlangs nog de toevoeging van de Nürburgring, Portimão en Imola, is het nog steeds onzeker wanneer de eerste race mét publiek zal plaatsvinden. Vanwege de coronamaatregelen vinden alle races voorlopig achter gesloten deuren plaats om zo de verspreiding van het virus te beperken.

Lees ook: Imola, Nürburgring en Portimão op vernieuwde kalender: ontdek de circuits!

Volgens Motorsport.com was de Formule 1 van plan om een beperkt aantal fans toe te laten bij de Italiaanse Grand Prix, maar door deze plannen is een streep komen te staan. Het circuit heeft tickethouders ervan op de hoogte gesteld dat de race achter gesloten deuren zal plaatsvinden.

Nürburgring hoopvol
“De Italiaanse Grand Prix op Monza, gepland van 4 tot en met 6 september, zal achter gesloten deuren plaatsvinden, dat wil zeggen zonder fans”, laat het circuit in een verklaring weten. “Alle reeds gekochte tickets zullen worden terugbetaald voor het volledige bedrag zoals getoond op het ticket.”

Lees ook: Nürburgring wil wel weer rouleren met Hockenheim voor Duitse GP

Door dit besluit is de eerstvolgende Grand Prix waar mogelijk fans toegelaten zullen worden de Toscaanse Grand Prix op het circuit van Mugello. Dit zal echter afhangen van het besluit van de regio omtrent de coronamaatregelen. De organisatie van de Grand Prix van de Eifel, die verreden zal worden op de Nürburgring, blijft hopen dat ze fans mogen toelaten voor de race op 11 oktober.

Dit jaar niet de bekende beelden van de duizenden tifosi onder het bekende podium van Monza. Foto: Motorsport Images