Nadat Lotus-teambaas Eric Boullier zijn coureur Romain Grosjean al een hart onder de riem stak na een dramatisch weekend in Monaco, heeft ook teameigenaar Gérard Lopez Grosjean nu openlijk gesteund.

Grosjean deed in Monaco geen goede zaken. Nadat de Fransman in VT1 de vangrail al een keer schampte, zette hij zijn Lotus in VT2 én VT3 vervolgens in de vangrail. In de race deed hij dat nog eens dunnetjes over en ramde hij Daniel Ricciardo van achteren, waarna beide coureurs uitvielen en Grosjean een gridstraf van tien posities aan zijn broek kreeg voor de race in Canada van komend weekend.

Teambaas Boullier nam het na de Grand Prix van Monaco voor Grosjean op, en teameigenaar Gérard Lopez doet nu hetzelfde: “Om te beginnen waren niet alle incidenten in de vrije trainingen zijn schuld”, verklaart hij tegenover Auto, Motor und Sport.

“De eerste keer was de bandenspanning was niet goed en hadden we hem dat niet verteld, terwijl zijn tweede crash volgens ons vergelijkbaar was met die van Felipe Massa in de zin dat hij net als Massa werd afgeleid door een auto die de pits uitkwam.”

Net als Boullier benadrukt ook Lopez dat het met de snelheid van Grosjean wel goed zat in Monaco, zolang hij maar vrij baan had. Dat de coureur later nog botste met collega Ricciardo, kwam volgens Lopez dan ook voort uit frustratie. “Romain is niet het type dat lang in het achterveld kan rijden als hij weet dat hij snel genoeg is om vooraan mee te doen”, grinnikt Lopez volgens Auto, Motor und Sport.

Natuurtalent
Het mag dus wel duidelijk zijn dat Lopez het vertrouwen in Grosjean bewaart, zoals hij zelf ook openlijk aangeeft: “Hij is iemand die simpelweg razensnel is in alles wat vier wielen heeft. Als je hem een winkelwagentje zou zetten, zou hij ook snel zijn.”

“Romain is een natuurtalent, en daarvan lopen er zelfs in de Formule 1 niet al te veel rond”, stelt Lopez. “De enige andere jonge jongens die in die categorie horen, zijn Nico Hülkenberg en Jules Bianchi”, zo meent Lopez, voor wie Grosjean ondanks al zijn talent wel een beetje ‘als een topvoetballer is die continu stomme blessures oploopt’.