Naast Jules Bianchi komen ook Luis Razia en Rodolfo Gonzalez deze week voor Force India in actie op de talententest in Magny-Cours. Vijay Mallya wil zoveel mogelijk jong talent de kans geven.

Bianchi werkte dit jaar al meerdere vrijdagtrainingen af voor het team uit Silverstone. “Ik ben blij dat ik deze test op mijn thuiscircuit mag doen”, zegt de Fransman. “Dit is een leuk circuit waar ik in mijn Formule Renault-tijd regelmatig racete. Ik heb al veel kansen gekregen van het team maar kijk er nu naar uit om een hele dag te rijden.”

De keuze voor Razia om ook te laten testen is te begrijpen. De Braziliaan staat immers tweede in het GP2-kampioenschap. “Ik ben erg blij met deze kans en weet zeker dat ik veel ga leren. Dit is een vloeiend circuit met een paar snelle bochten. Perfect om op te testen. Ik werk gewoon het programma af dat het team samenstelt.”

De keuze voor Gonzalez is daarentegen wat vreemder. De 26-jarige coureur wordt al het hele jaar om de oren gereden door teamgenoot Giedo van der Garde. “Het wordt een belangrijke dag waar ik erg naar uit kijk. Ik heb in meerdere F1-auto’s gereden dus nu wil ik nog meer ervaring opdoen. Force India is behulpzaam. Zo heb ik geoefend in hun simulator. Ik ben goed op de test voorbereid.”

Mallya is benieuwd hoe de twee GP2-coureurs het doen ten opzichte van Bianchi. “Wij krijgen bij een talententest de kans om coureurs uit lagere klassen aan het werk te zien. We nemen dit erg serieus en proberen altijd jong talent de kans te geven als wij die mogelijkheid hebben.”

“Wij kennen Jules erg goed vanwege zijn vrijdagochtendoptredens. Het komt hem goed uit om een hele dag in de auto te rijden. Luis en Rodolfo zijn beide ervaren GP2-coureurs. Ik kijk er naar uit hoe zij het gaan doen.”