Van Amersfoort Racing heeft de smaak te pakken met het contracteren van beroemde namen. Harrison Newey, de zoon van Red Bull-ontwerper Adrian Newey zal Mick Schumacher, de zoon van Michael, vergezellen in het Duitse Formule 4-kampioenschap.

Van Amersfoort heeft veel ervaring met het opleiden van talentvolle coureurs, en met de aandacht die gepaard gaat met het aantrekken van zoons van bekende namen uit de Formule 1. Vorig jaar vormde het seizoen bij Van Amersfoort in de Formule 3 de springplank naar de Formule 1 voor Max Verstappen. 

De 16-jarige Harrison Newey zal zes van de acht raceweekenden in het Duitse ADAC Formule 4-kampioenschap in actie komen voor Van Amersfoort. Hij zal ook in het Britse F4-kampioenschap uitkomen. In oktober vorig jaar maakte hij zijn autosportdebuut in het Franse F4-kampioenschap, waarna hij ook het Britse winterkampioenschap reed. 

Vader Adrian Newey hecht veel waarde aan de schoolopleiding van zijn zoon en stelt dat die op de eerste plaats moet komen. Maar dit jaar krijgt Harrison meer vrijheid om zijn studie met het racen te combineren. Ook in de autosport valt er veel te leren voor de jonge Newey. Van Amersfoort biedt hem een uitgebreid testprogramma om gewend te raken aan de auto en het team. 

“Ik ben erg blij met deze kans”, zegt Harrison Newey. “Dit team heeft een goede staat van dienst en ik verheug me op de samenwerking. De circuits zijn allemaal nieuw voor me, maar Van Amersfoort heeft een goede simulator, die me zeker van pas zal komen.” 

Frits van Amersfoort spreekt van een de leukste weken in het lange bestaan van zijn renstal. “We zijn enorm vereerd dat enkele toonaangevende families uit de racewereld het aan ons toevertrouwen om deze jonge talenten wegwijs te maken in de autosport”, zegt hij over het aantrekken van eerst Mick Schumacher en nu Harrison Newey.