Williams hoopt in 2016 het gat met Mercedes en Ferrari te dichten. Als het even kan, willen de Britten zelfs het gat met directe concurrent Red Bull Racing dichten.

Na een jarenlange vormcrisis maakte Williams in 2014 een opleving door. De renstal werd achter Mercedes en Ferrari derde in het constructeurs-WK. Vorig seizoen herhaalde de renstal die prestatie, dit keer met niet Red Bull maar Ferrari voor zich op de tweede plaats.

“Ferrari en Mercedes moeten we dus te pakken zien te krijgen”, zegt teambaas Claire Williams tegen Autosport. “Dat zou een heel grote prestatie voor ons zijn, omdat ons budget een stuk lager is. Het zou helemaal fantastisch zijn als we ook de Red Bulls achter ons kunnen houden.”

Overwinningen
Uiteindelijk heeft Williams volgens de teambaas maar één doel: net als in de jaren tachtig en negentig weer races en titels winnen. “We zijn nu twee keer derde geworden, dus nu moeten we de laatste stap maken om helemaal vooraan te komen.”

Williams weet zeker dat haar team daartoe in staat is. “Het was fantastisch vorig jaar op Silverstone onze auto’s op de plaatsen één en twee de eerste bocht in te zien gaan. Daar bewezen we dat we als team terug waren. Dat moment motiveert ons erg.”