Vicky Chandhok, de vader van Formule 1-coureur Karun én de organisator van de Grote Prijs van India, vraagt zich af of het slim is de race in 2012 in april te houden, want dan is het volgens hem veel te warm.

De Grand Prix van India – die dit jaar voor het eerst gehouden wordt – staat voor het huidige seizoen in de laatste week van oktober ingeroosterd, maar in 2012 wil Bernie Ecclestone graag al in het weekend van 21 en 22 april in India racen.

Ecclestone vindt dat praktisch omdat het Formule 1-circus in de weken daarvoor naar Maleisië en China gaat, Chandhok denkt daar echter anders over: “In april is het in India veel te heet om te racen”, verklaart hij namelijk tegenover Reuters.

“Als het echt in april moet, dan moet het natuurlijk, maar ik denk dat maart, oktober, november en december de ideale maanden zijn om in India een Grand Prix te houden, want dan is het veel koeler.”

Chandhok reageert in gesprek met Reuters ook op de berichten dat de veiligheidsinspectie die de FIA op het circuit moet houden naar een latere datum – namelijk 1 september – verschoven is. Vorig jaar gebeurde dit ook in Zuid-Korea, waar men de baan maar net op tijd afkreeg, maar Chandhok benadrukt dat dit in India niet het geval is: “Die vertraging is puur een administratieve kwestie”, bezweert hij.

“Charlie Whiting, de veiligheidsgedeputeerde van de FIA, is hier al drie of vier keer geweest en hij moet rond september naar Zuid-Korea en dan maakt hij sowieso een tussenstop in India. Het leek hem om die reden dus handiger om zijn volgende bezoek daarmee te combineren in plaats van twee keer heen en weer te vliegen.”