*

‘Organisator zet streep door plan GP in hartje Miami, wil naar buitenwijk’

Daan de Geus

Daan de Geus

25 april 2019 10:18

‘Organisator zet streep door plan GP in hartje Miami, wil naar buitenwijk’
Red Bull

Formule 1-eigenaar Liberty Media en beoogd racepromotor Stephen Ross hebben een streep gezet door het plan voor een race in downtown Miami en mikken nu op een Grand Prix in een buitenwijk van de Amerikaanse kuststad.

Dat bericht de Miami Herald, met de krant die aanvoert dat Ross en de Formule 1 tot de conclusie zijn gekomen dat een race downtown te veel overlast zou hebben opgeleverd voor bewoners en de plaatselijke middenstand en andere ondernemers. Het nieuwe idee is om uit te wijken naar de omgeving van Hard Rock Stadium, het stadion waar NFL-ploeg Miami Dolphins en MLB-team Florida Marlins spelen.

Lees ook: Geen GP van Miami in 2019

Het Hard Rock Stadium ligt ten noorden van het centrum van Miami, in de buitenwijk Miami Gardens. Qua infrastructuur zou dit gebied een stuk beter geschikt zijn, en de overlast beter te reguleren. Uitwijken naar dit gebied is ook niet onlogisch aangezien Ross behalve een van de initiatiefnemers achter de race ook eigenaar van de Miami Dolphins is en grootaandeelhouder van Hard Rock Stadium.

Tom Garfinkel, vice-voorzitter en ceo van zowel de Miami Dolphins als Hard Rock Stadium, vertelt de Miami Herald dat ‘er nog heel wat moet gebeuren’ voor er een Grand Prix gehouden kan worden in dit deel van Miami. Maar: “We hebben de ruimte om een circuit van wereldklasse aan te leggen”, stelt hij. “En we willen het ook alleen doen als we écht een race van wereldklasse kunnen bieden die geweldig is voor de fans én voor Miami.”

Lees ook: Liberty Media zet in op tweede Grand Prix in Amerika

Sinds de Amerikaanse mediagigant Liberty Media begin 2017 officieel de commerciële uitbater van de Formule 1 werd, wordt er al gewerkt aan plannen voor een extra Grand Prix in Amerika, in toevoeging op die in Austin, Texas. Daarbij is al in een vroeg stadium op Miami ingezet – nadat eerst naar 2019 en vervolgens 2020 werd gekeken, lijkt verder uitstel daarvoor nu onvermijdelijk. Behalve aan Miami denkt de Formule 1 ook aan een race in Las Vegas.

Lees ook: 5 zonnige stratencircuits die we graag (terug) zouden zien in de F1

Gerelateerd