Liberty Media-topman Chase Carey heeft bevestigd dat de Amerikaanse Formule 1-eigenaar graag een tweede Grand Prix in eigen land wil.

Carey, ceo van de tak van het mediaconcern dat nu de scepter zwaait over de Formule 1, bevestigt zo de al eerder rondzingende geruchten dat Liberty Media een tweede race in Amerika wil.

“Dat willen we zeker”, beantwoordt hij die vraag in gesprek met CNBC. “Het is evident dat wij Amerika als een land zien waar een kans voor ons ligt”, draait Carey er niet omheen.

“Deze investering is voor ons niet afhankelijk van het succes van de Formule 1 in Amerika, maar er is zeker veel te winnen voor ons op de Amerikaanse markt.”

“Wat we vooral graag willen, is een race in een aansprekende stad waar we er echt een event van een week van kunnen maken, zodat er van alles omheen te doen is voor de mensen die erheen komen.”

De steden waar Carey aan denkt? “New York, Los Angeles, Miami en Las Vegas”, somt hij op. Op het moment is er maar één Grand Prix in Amerika, in Austin, Texas.

In Las Vegas is al eerder geracet en de opzij geschoven Bernie Ecclestone wilde er graag naar terug. Ecclestone heeft ook jaren geprobeerd een race in New Jersey, met uitzicht op New York, te houden.

Ecclestone had ook zeker een Amerikaanse droom, want in 2014 ondernam hij nog een poging de Formule 1 weer op de straten van Long Beach, dat bij grootstedelijk Los Angeles hoort, te krijgen.

Niki Lauda in actie in Long Beach in 1982.

Grote foto boven artikel: een Formule E demonstratie in Las Vegas.