Het Californische Long Beach – waar de Formule 1 eerder van 1976 tot en met 1983 een race heeft gehouden – wil weer een Grand Prix organiseren. Dat berichten verscheidene publicaties.

Long Beach, dat sinds de Formule 1 er niet meer komt al dertig jaar een IndyCar-race organiseert op haar stratencircuit, is naar verluidt door Bernie Ecclestone aangeschreven met de vraag of het mogelijk is wederom een Grand Prix in de stad te houden.

Het stratencircuit wordt op het moment geëxploiteerd door de Grand Prix Organisation of Long Beach, maar het contract tussen de stad en de uitbaters – die nauw betrokken zijn bij de IndyCar Series – loopt in 2015 af. Dat biedt dus mogelijkheden voor de Formule 1, zeker nu het stadsbestuur heeft besloten te kijken of andere partijen geïnteresseerd zijn om het stratencircuit uit te baten.

Volgens onder meer de Long Beach Gazette wil het stadsbestuur weten welke raceklasse voor welk bedrag en hoeveel jaar gebruik wil maken van het circuit, terwijl het tevens wil weten welke licentiekosten er eventueel voor de stad aan verbonden zijn. Daarnaast is het de vraag of er – als de Formule 1 inderdaad een race willen organiseren – upgrades gemaakt moeten worden aan de baan en faciliteiten.

Foto: Niki Lauda tijdens de Grand Prix van Long Beach van 1983.