Heeft Lewis Hamilton zijn langste tijd bij Mercedes gehad? Achter de schermen zou er na de teleurstellende openingsrace in Bahrein sprake zijn van hoogoplopende spanningen, onder andere tussen teambaas Toto Wolff aan de ene kant en Lewis Hamilton en George Russell aan de andere kant. Volgens oud-coureur en F1-analist Martin Brundle zou Hamilton in zijn achterhoofd zelfs ‘een Michael Schumachertje’ overwegen.

“Er zijn veel goede redenen voor Hamilton om bij Mercedes te blijven”, stelt Brundle tegen Sky Sports. “Ze moeten hem alleen wel kunnen vertellen hoe ze de huidige impasse gaan doorbreken. Maar Ayrton Senna ging op een gegeven moment in zijn loopbaan van McLaren naar Williams en Michael Schumacher vertrok van Benetton naar Ferrari. Het duurde een tijd, maar hij maakte van die overstap wel een succes.”

Brundle vervolgt: “Deze grote coureurs waren niet bang om ergens anders heen te gaan, nieuwe mensen om zich heen te verzamelen en aan de slag te gaan. Er moet een stemmetje in Lewis’ hoofd zitten dat zegt: ‘Ik wil naar Ferrari, ‘een Michael Schumachertje doen’ en van Ferrari weer een kampioensteam maken. Als ik bij Mercedes niet mijn achtste of negende titel kan winnen, waarom zou ik dan niet ergens anders heen gaan?’ Ik ben er zeker van dat dit in zijn gedachten speelt en dat hij met zijn vader en management de mogelijke volgende stappen al heeft besproken.”

Brundle vraagt zich in de F1-podcast van Sky Sports ook hardop af of Hamilton na dit seizoen eventueel zelfs bij Red Bull welkom zou zijn. “Zouden we een line-up Verstappen-Hamilton kunnen krijgen?”

Volgens Brundle zijn de gedachten aan een mogelijk vertrek bij Hamilton alleen maar versterkt na de teleurstellende seizoensouverture in Bahrein, afgelopen zondag. In het oliestaatje werd de Brit vijfde, op grote afstand van winnaar Max Verstappen. Na afloop stelde onder andere Toto Wolff geen vertrouwen meer te hebben in het concept van de auto, terwijl Russell in mineur voorspelde dat Red Bull in 2023 alle races zou gaan winnen.

Lewis Hamilton rijdt sinds 2013 voor Mercedes. In dienst van het team uit Brackley won hij 82 races en zes wereldtitels. Afgelopen seizoen won Hamilton geen enkele race.

Het nieuwste nummer van FORMULE 1 Magazine nog niet gelezen? Wees er snel bij, haal ‘m in de winkel of bestel ‘m hieronder online mét gratis verzending. In het huidige nummer vind je zoals altijd boeiende verhalen, interessante reportages, achtergronden en interviews, duiding over techniek en onderscheidende fotografie! In dit nummer onder meer:

  • Zorgeloze kampioen: Max Verstappen domineert in de woestijn
  • Reportage: Fred Vasseur ontketent revolutie bij Ferrari
  • Nieuwkomer Nyck de Vries bij AlphaTauri: rookie of kopman?
  • Historie: waarom iedere coureur bij Lotus in de schaduw reed van Jim Clark
  • Preview GP Australië: Gianni Morbidelli blikt terug op zijn enige race voor Ferrari
  • De allermooiste foto’s van Peter van Egmond
  • En verder alles over de Grand Prix van Bahrein!

Gratis verzending in Nederland!