Het nieuwe Formule 1-seizoen nadert en dat betekent dat de Formule 1-teams hun nieuwe bolides voor het seizoen 2023 zullen presenteren. De teams hebben nog enkele weken tot aan de testdagen in Bahrein, die van 23 tot en met 25 februari plaatsvindt, om de bolides te finetunen, alvorens deze te presenteren aan de wereld. FORMULE 1 zet alle presentatiedata op een rij.

Aston Martin

Foto: Motorsport Images

Aston Martin maakte als eerste team de datum van de presentatie van de 2023-bolide, de AMR23, bekend. Zij zullen de auto van Fernando Alonso en Lance Stroll op 13 februari aan het publiek laten zien. Dat gebeurt op de nieuwe campus van het team in Silverstone.

Ferrari

Foto: Motorsport Images

Een dag na de onthulling van de nieuwe Aston Martin, op 14 februari dus, volgt Ferrari met de opvolger van de F1-75. De nieuwe Ferrari staat nu nog bekend onder codenaam Project 675, maar zal een andere naam krijgen. Met deze bolide hoopt Ferrari, onder leiding van teambaas Frédéric Vasseur, haar eerste titel sinds 2008 te pakken.

AlphaTauri

Red Bull Content Pool

AlphaTauri presenteert haar nieuwe bolide op 11 februari op een bijzondere locatie: New York. Het gaat daarbij in ieder geval om de nieuwe livery van de auto van Nyck de Vries en Yuki Tsunoda. Of het ook al om de nieuwe bolide gaat, is nog niet duidelijk.

Alpine

Foto: Motorsport Images

Alpine trekt op 16 februari in Londen het doek van haar nieuwe bolide, die de naam A523 draagt. Het Franse team wil met een volledig Franse rijdersline-up, Esteban Ocon en Pierre Gasly, de stijgende lijn doortrekken en zich mengen in de strijd met topteams als Ferrari, Mercedes en Red Bull.

McLaren

Foto: Motorsport Images

13 februari is het dubbelfeest voor de Formule 1-fan: naast Aston Martin zal ook McLaren die dag haar nieuwe bolide presenteren. Met de MCL37 moeten Lando Norris en debutant Oscar Piastri de weg naar voren inzetten voor McLaren, dat vanaf dit jaar onder leiding van teambaas Andrea Stella staat.

Williams

Foto: Motorsport Images

Williams is een van de eerste teams dat als eerste een presentatie geeft van haar nieuwe livery. Dat gebeurt op 6 februari om 15:00 uur Nederlandse tijd. Coureurs Alexander Albon en Logan Sargeant zijn daarbij aanwezig.

Mercedes

Foto: Motorsport Images

Mercedes presenteert op 15 februari de opvolger van de geplaagde W13. Met de W14 E Performance, zoals de bolide volledig heet, hoopt het team het Red Bull en Ferrari dit jaar een stuk lastiger te maken nadat de prestaties van de W13 met name aan het begin van 2022 tegenvielen.

Red Bull

Foto: Motorsport Images

Op 3 februari volgt na de onthulling van Haas de presentatie van het kampioensteam, Red Bull. Dat team gaat, net als zusterteam AlphaTauri, vanuit New York haar nieuwe auto, de opvolger van de succesvolle RB18, presenteren aan het publiek.

Alfa Romeo

Foto: Motorsport Images

Alfa Romeo presenteert haar nieuwe bolide, de C43, op 7 februari. Dat gebeurt vanuit het Zwitserse Zürich. Het is het laatste seizoen dat Alfa Romeo de titelsponsor van Sauber is; vanaf 2026 stapt Audi in en gaat het team verder als fabrieksteam van het Duitse merk.

Haas F1

Foto: Getty Images

Haas F1 heeft dit jaar de eer om als eerste team het doek van de auto te trekken. Tenminste, het doek van haar nieuwe livery. Op 31 januari, om 15.00 uur Nederlandse tijd, zullen de nieuwe kleuren van het Amerikaanse team online getoond worden.