Max Verstappen heeft in de derde vrije training een nette tweede tijd genoteerd. Zijn voornaamste concurrent, Sebastian Vettel, ging er echter met de snelste tijd vandoor.

Waar Red Bull zich normaal gesproken ruim de tijd gunt om te beginnen met de derde vrije training, is het Max Verstappen die als derde man een tijd op de klokken zet. Op de supersofts meldt hij zich na een tiental minuten bovenaan de tijdenlijst. Hij is dik anderhalve seconde sneller dan Sergio Pérez op dat moment.

Verstappen rijdt enkele ronden door op die superzachte banden, terwijl ook de beide Mercedessen en teamgenoot Daniel Ricciardo de baan opzoeken. Van het drietal weet in eerste instantie enkel Hamilton de tijd van Verstappen te verbeteren, maar Daniel Ricciardo volgt niet veel later. De Mercedessen worden op dat moment gesplit door de beide Red Bulls, een scenario dat Hamilton op zondag kampioen zou maken.

Terwijl Verstappen binnen staat, zakt hij terug naar P5, onder andere omdat Vettel de koppositie overneemt door hard te gaan op ultrazachte banden. Verstappen gaat dan weer naar buiten, maar komt na één ronde alweer binnen, om direct weer door te rijden. Ook deze run werkt hij af op de supersofts van Pirelli. Een verbetering van zijn tijd uit zijn eerste run zit er niet in, aangezien de focus ligt op het vinden van een goede racepace middels een lange run.

Een kwartiertje voor tijd staat Verstappen weer binnen en zit het werk van de supersofts erop. In de slotfase van de training is het tijd voor een run op het zachtste rubber van het weekend: de ultrasofts. Die run kan een goede indicatie zijn van wat Red Bull tijdens de kwalificatie kan ten opzichte van de Ferrari’s. Met zijn eerste en tevens snelste getimede ronde komt hij echter een dikke tiende tekort op de tijd van Vettel, maar het levert hem wel de tweede tijd van het moment op.

Met die tweede plaatst nestelt hij zich tussen de beide Ferrari’s en dus ook vóór de Mercedessen van respectievelijk Hamilton en Rosberg en Daniel Ricciardo. De kwalificatie voor de Grand Prix van Abu Dhabi begint om 14.00u Nederlandse tijd.