*

Paddockposts: Ode aan Hubert, AstroTV met Norris en Ferrari’s rampenweekend

Patrick Wuite

Patrick Wuite

31 augustus 2020 11:18

Paddockposts: Ode aan Hubert, AstroTV met Norris en Ferrari’s rampenweekend

Het begint voorspelbaar te worden. Twee Mercedessen en Max Verstappen die op het podium staan na een weinig enerverende race. Toch gebeurde er op social media weer genoeg. FORMULE 1 verzamelt de beste tweets, Instagram-berichten en Insta-stories van het GP-weekend.

Lando Norris is een fervent gamer. Als hij thuis is, zit hij vaak te gamen en laat hij dat via Twitch aan de wereld zien. Afgelopen week was hij Fall Guys aan het doen, totdat hij bruut gestoord werd…

Al snel werd de vergelijking gemaakt met Jordan, die op de auto Buzzin Hornets hadden staan bij races waar tabaksreclame niet werd toegestaan.

Lando Norris was die avond aan het gamen met Charles Leclerc en deed een ‘dappere’ voorspelling. Het kwam niet helemaal uit, maar het typeerde wel het weekend van de Monegask.

George Russell verwachtte maar weinig van het weekend in België. Hij was dan zaterdag als een kind zo blij dat hij zich plaatste voor Q2.

De race was niet echt vermakelijk, maar Racing Point kreeg het toch hondsbenauwd. 2017 déjà vu?

Maar uiteindelijk ging de grootste aandacht op de baan uit naar Ferrari, de winnaars van vorig jaar op Spa. Ferrari kende zijn slechtste weekend tot dusver en pakt geeneens punten. Raar jaar dat 2020…

Lewis Hamilton won zijn 89ste race uit zijn carrière. Daarmee heeft hij nog twee overwinningen nodig om het record van Michael Schumacher te evenaren. Ferrari voelt de bui al hangen voor hun 1000ste Formule-1 race op Mugello…

Het zou ongelooflijk veel gaan regenen op Spa, maar het regende alleen maar licht tijdens de derde vrije training. Maar zoals zo vaak kwam de regen net na de race.

Pierre Gasly had een emotioneel zwaar weekend. Hij ging terug naar de plaats, waar hij zijn goede vriend Anthoine Hubert verloor. Maar ondanks al die emoties reed de Fransman een fantastische race en werd hij zelfs Driver of the Day. Hij is de fans enorm dankbaar.

Maar het weekend stond in teken van Anthoine Hubert, die vorig jaar het leven liet na verschrikkelijke crash in Raidillon. Het is vandaag (31 augustus) precies een jaar geleden. De Formule 1-gemeenschap zal hem nooit vergeten.

Lees ook: Wolff eens met Horner over ‘vieze nasmaak’ Ferrari-motor

Foto: Motorsport Images