Jolyon Palmer heeft de finish van zijn thuisrace niet gezien. De Renault-coureur kende veel pech en moest uiteindelijk de strijd staken.

Dat terwijl zijn race naar eigen zeggen helemaal niet slecht begon: “Het ging redelijk goed op de full wets en na de stop voor intermediates lag ik voor mijn teamgenoot. Ik liep bovendien in op Romain Grosjean.”

“Helaas ging het mis bij mijn stop voor de droogweerbanden. Ik kreeg een groen licht ten teken dat ik weg mocht rijden, maar rechtsachter waren ze nog niet klaar. Het oponthoud heeft meer dan een minuut geduurd en daar bovenop kwam nog eens de tijdstraf van tien seconden. Het is jammer dat het is gebeurd, maar het kan iedereen in de pits overkomen.”

Maar met de slechte stop en tijdstraf was de ellende nog niet compleet voor de Engelsman. Een versnellingsbakprobleem noopte Palmer tot stoppen: “Er zat iets niet goed in de versnellingsbak, dat voelde ik. Omdat we toch al twee ronden achter lagen, hebben we besloten de auto uit voorzorg te stoppen.”

Magnussen
De race van Kevin Magnussen kwam op dezelfde manier ten einde en dus had de Deen woorden van gelijke strekking klaar voor de pers.

“We vermoedden een probleem met de versnellingsbak en dus besloten we uit voorzorg dat ik maar uit moest vallen. Het was bepaald geen goede dag voor ons.”

Tot aan het het uitvallen reed Magnussen overigens een weinig indrukwekkende race: “We hebben wel ons beste gedaan, maar we waren vandaag gewoon niet snel genoeg.”