Jolyon Palmer was op weg naar de tiende plek en zijn eerste WK-punt, toen hij in de 23ste ronde spinde. De Renault-coureur weet nog steeds niet wat er gebeurde.

“Mijn eerste punten waren binnen handbereik en ik heb ze niet gepakt”, sombert Palmer na afloop van de Grand Prix van Hongarije. Palmer startte van de zeventiende plaats en klom dankzij een lange eerste stint richting de toptien. Trage pitstops van de beide Force India-coureurs brachten Palmer naar de tiende plaats en binnen schootsafstand van zijn eerste WK-punt, maar in de 23ste ronde vloog hij in bocht vier van de baan.

“Ik weet niet wat er gebeurde. Ik reed net zo hard als de voorgaande rondes, reed precies dezelfde lijn, en toch vloog ik eraf. De hele race lang was er in de wegligging geen spoortje overstuur te bekennen, maar op dat ene moment schoot de auto ineens onder mij vandaan. Het was mijn beste race van dit seizoen, tot die ene bocht.”

Palmer finishte uiteindelijk als dertiende, en werd als twaalfde geklasseerd na een tijdstraf van Esteban Gutierrez. Toch ziet Palmer een positieve kant. “De auto was snel, een plek in de toptien was realistisch. We hebben een omslagpunt bereikt in de ontwikkeling van de auto en ik denk dat zich de komende races nog vaker kansen zullen voordoen op WK-punten. Maar vandaag heb ik die kans laten lopen.”