*

Palmer zet punt achter Renault-periode

Daan de Geus

Daan de Geus

8 oktober 2017 09:30

Palmer zet punt achter Renault-periode
Sutton Images

Jolyon Palmer heeft zijn laatste race voor het team van Renault erop zitten. De Engelsman kwam als twaalfde over de streep in Japan.

Een toepasselijk resultaat in de zin dat Palmer dit jaar wel vaker – acht keer, maar liefst – net buiten de punten is gefinisht, op een positie tussen de elfde of de dertiende plek.

Na 35 Grands Prix staat de puntenteller op negen punten, dankzij twee puntenfinishes: eentje in 2016 en eentje eerder dit jaar, in Singapore, waar hij met P7 zijn beste Formule 1-resultaat behaalde.

“Het is treurig dat het na drie jaar bij dit team, waaronder twee als Renault, klaar is, maar we hadden gelukkig een aardige laatste race”, vertelt Palmer ten overstaan van Ziggo Sport.

“De pace was goed, nog een rondje extra en ik had de tiende plek gehaald. Frustrerend dus, maar ik heb in elk geval de finish gehaald. Een prima race om er een punt mee achter te zetten.”

Palmer reed in 2016 en 2017 voor Renault. In 2015 was hij testrijder van Lotus, de voorganger van het team uit Enstone.

Wat hij nu gaat doen, weet Palmer nog niet. “Ik heb nu tijd om na te denken en moet gewoon de juiste beslissing maken. Ik sta op een kruispunt in mijn carrière, dat weet ik.”

Gevraagd of hij misschien een beetje opgelucht is dat hij geen vervelende vragen van Formule 1-verslaggevers meer hoeft te beantwoorden, kan er wel een lach vanaf bij Palmer.

“Misschien kom ik wel terug in deze sport en begint het weer van voor af aan! Dit is de laatste anderhalf jaar mijn leven geweest, nu zit het er wat dat betreft eindelijk op.”

“Al met al heb ik er echter van genoten. En wie weet, misschien zie je me hier later weer terug en kan je weer allemaal dezelfde vragen stellen”, besluit Palmer.

Het zitje van de Brit wordt met ingang van de Grote Prijs van Amerika overgenomen door Carlos Sainz. De Spanjaard maakt de overstap van Toro Rosso en rijdt ook in 2018 voor Renault.

Lees meer over

Palmer Renault