Sergio Pérez rijdt ook in 2018 voor Force India. De 27-jarige Mexicaan gaat volgend jaar zo zijn vijfde seizoen in bij de formatie uit Silverstone.

De nieuwe deal voor Pérez zat er al een tijdje aan te komen en is nu dus bevestigd door het team. “Sergio heeft een belangrijke rol gespeeld in onze successen de afgelopen jaren”, zegt teambaas Vijay Mallya. “Sinds hij in 2014 naar ons team kwam, heeft hij zich ontwikkeld tot één van de snelste en meest regelmatige coureurs op de grid.”

“Zijn resultaten spreken voor zich, met vier podiumplekken achter zijn naam is hij de meest succesvolle Force India-coureur. Met Sergio in 2018 wederom naast Esteban Ocon, hebben we niet alleen stabiliteit voor volgend seizoen, maar behouden we ook één van de meest opwindende rijdersduo’s in de sport.”

Pérez zelf is uiteraard ook happy met de nieuwe overeenkomst. “Bij Force India blijven was altijd mijn prioriteit. Dit team heeft me de kans gegeven mijn talenten als coureur te tonen en ik ben hier happy.”

“Ik ben verder trots op alles wat we samen hebben bereikt en denk dat er nog meer mogelijk is”, zegt de coureur die Force India sinds zijn komst naar het team van de zesde naar de vierde plek bij de constructeurs zag klimmen.

“Het team heeft dit jaar ook geweldig werk gedaan met de ontwikkeling van de auto en het verstevigen van onze plek als het vierde team in de Formule 1. Met elkaar verdergaan was al met al dus een makkelijke beslissing.”

Pérez
2018 wordt zoals gezegd Pérez’ vijfde seizoen in dienst van Force India. Hij reed eerder voor Sauber en McLaren. Voor hij in 2013 naar McLaren ging, was hij onderdeel van Ferrari’s talentenprogramma. Pérez heeft 127 starts, zeven podiumplekken en 425 WK-punten achter zijn naam staan.