Sergio Pérez denkt dat zijn team Force India goed voor de dag kan komen in Maleisië vanwege de progressie die het team boekt en de voorspelde hitte.

“We hebben als team een positief gevoel overgehouden aan het openingsweekend in Australië en er ook veel nuttige informatie verzameld”, meldt Pérez, die een punt overhield aan de race in Melbourne en denkt dat het ‘de goede kant op gaat’ met Force India.

“Ik denk dan ook dat we het goed kunnen doen in Maleisië”, vervolgt de Mexicaan, die meerdere redenen heeft om dat aan te nemen: “In Australië was het koud en dat maakte het lastig voor ons, terwijl de hitte in Maleisië er voor zal zorgen dat iedereen meer last heeft van hoge slijtage van de achterbanden en wij daardoor juist sterker zullen zijn.”

“Daarnaast bewaar ik zelf goede herinneringen aan Maleisië, waar ik graag op wil voortborduren”, zo verwijst Pérez naar de tweede plek die hij in 2012 behaalde op de baan waar hij komend weekend heel graag weer aan de slag wil.

‘Prima basis’
Teamgenoot Nico Hülkenberg en teambaas Vijay Mallya beamen dat de hitte wel eens een belangrijke factor kan worden. “En ik ben zeer benieuwd naar wat dat voor de onderlinge verhoudingen tussen de teams betekent”, vertelt Mallya. “Als wij erin slagen de auto goed koel te houden en verder onze goede vorm van Australië kunnen herhalen, staan we er in de basis prima voor”, denkt hij.