*

Pérez: ‘Force India momenteel niet best of the rest’

Daan de Geus

Daan de Geus

7 maart 2018 09:51

Pérez: ‘Force India momenteel niet best of the rest’
Sutton Images

Force India moet nog een flinke stap zetten om zich net als de afgelopen twee seizoenen als best of the rest achter de top drie te scharen. Dat stelt coureur Sergio Pérez.

Op het moment is Force India namelijk moeilijk als het vierde team te zien, meent Pérez. “Het is lastig om in te schatten waar we staan, maar ik denk zeker niet dat we het middenveld aanvoeren”, verwoordt hij dat ten overstaan van Autosport.

Sergio Pérez.

Force India reed tijdens de eerste testweek het minste aantal kilometers van allemaal en de rondetijden – voor zover die wat zeggen – zijn ook nog niet denderend. Het team heeft echter bewust een basic versie van de VJM11 geïntroduceerd voor de tests.

Voor de seizoensopener in Australië komt het met een grote update, en die moet inderdaad flink zijn, zegt Pérez. “We moeten absoluut een hele goede stap zetten voor de eerste race. Hopelijk gebeurt dat en zijn we vanaf dat moment ook competitief.”

“We moeten in Melbourne maar zien waar we staan als we ons updatepakket brengen, maar ik heb vertrouwen in wat voor dan in de pijplijn zit”, blijft Pérez positief. “Het is sowieso nog te vroeg in het jaar om al teleurgesteld of happy te zijn”, zegt hij in algemene zin. “We moeten gewoon hard blijven werken.”

Lees meer over

Force India Pérez