Sergio Pérez heeft geen spijt dat hij afgelopen winter een stoeltje bij het team van Renault heeft afgewezen. De Mexicaan koos voor een langer verblijf bij Force India, en dat betaalt zich nu uit met een vierde plaats in het constructeurskampioenschap.

Het team van Renault heeft afgelopen winter veel vooruitgang geboekt ten opzichte van vorig jaar. De Franse renstal wilde Pérez graag in de auto, maar de Mexicaan bedankte voor de eer en bleef bij Force India. Hij heeft echter geen spijt van zijn beslissing.

“Ik ben blij met waar ik nu ben”, meent Pérez. “We staan vierde in het constructeurskampioenschap en het ziet er goed uit. Natuurlijk hebben we kunnen profiteren van anderen, want we hebben op dit moment echt nog niet de pace die we moeten hebben. Ik verwacht dat we het nog beter kunnen doen, zodra we eenmaal de goede pace hebben.”

De Mexicaan ziet dat het team van Renault het beter doet dan verwacht. Hij is van mening dat het goed is voor de sport om nog een sterk team op het middenveld te hebben. “Ze hebben een indrukwekkende stap gemaakt over de winter”, meent Pérez. “Ik ben benieuwd hoe ver ze dit jaar kunnen komen.”

De oud-teamgenoot van Pérez, Nico Hülkenberg, maakte afgelopen winter wél de overstap naar het Franse fabrieksteam. Tot nu toe heeft de Duitser alle zes de punten voor het team van Renault binnengesleept. De Franse renstal staat daarmee achtste in het constructeurskampioenschap. Pérez en Force India doen het beduidend beter. Het team staat met 31 punten vierde en de Mexicaan heeft daarin met 22 punten een groot aandeel.