Zo goed als hij zich gisteren tijdens de Sprint op de Red Bull Ring naar voren vocht, zo snel was de Grand Prix van Oostenrijk voor Sergio Pérez voorbij. In bocht 4 werd hij aangetikt door George Russell die daarvoor werd gestraft maar Pérez maakte dat geen verschil meer. “Dit is gewoon echt zonde.”

De poging van Pérez in ronde1 deed denken aan die van Albon bij Hamilton, enkele jaren geleden. Hamilton werd toen gestraft, hetzelfde lot trof ook George Russell. “Het is echt zonde voor ons wat er vandaag gebeurd is. Ik heb echt alles gedaan aan de buitenkant om een touché te voorkomen.”

Lees ook: Verstappen berust: ‘Op zo’n lastige dag is tweede zo slecht nog niet’

RED BULL RING, AUSTRIA – JULY 10: Sergio Perez, Red Bull Racing RB18, leads George Russell, Mercedes W13, Kevin Magnussen, Haas VF-22, and Sir Lewis Hamilton, Mercedes W13 during the Austrian GP at Red Bull Ring on Sunday July 10, 2022 in Spielberg, Austria. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

Pérez werd het grind in gespind en kon door de opgelopen schade ook niet anders dan de pijp aan Maarten geven. “Het was pas ronde 1, het was aan George om zijn auto onder controle te houden en dat is hem duidelijk niet gelukt We raakten elkaar terwijl ik er al echt voor zat.”

Lees ook: Hamilton had derde plek in Oostenrijk ‘niet verwacht’: ‘Was een zwaar weekend’