Force India’s Sergio Pérez droomt ervan een herkansing te krijgen bij een topteam, nadat zijn avontuur bij McLaren twee seizoenen geleden op een teleurstelling uitliep.

Na twee seizoenen met Sauber kreeg Pérez voor 2013 de kans om naar McLaren te gaan. Bij dat team – dat in 2012 nog races won en om de titel vocht – kwam de klad er op dat moment echter in, terwijl Pérez zelf werd geklopt door teamgenoot Jenson Button.

Pérez werd dan ook bedankt voor bewezen diensten, waarna hij onderdak vond bij Force India. De Mexicaan voelt zich gelukkig bij het team waar hij inmiddels al anderhalf jaar zit, zo vertelt hij aan F1i.com, maar hoopt toch nog een keer een tweede kans te krijgen bij een topteam.

“Natuurlijk wil ik dat”, verklaart Pérez. “Ik streef er immers naar om wereldkampioen worden, dus ik hoop nog een keer zo’n grote kans te krijgen en in de positie te zitten om de wereldtitel te winnen”, zegt de coureur die voor zijn eigen gevoel ‘veel is gegroeid’ sinds zijn vertrek bij McLaren.

“Ik ben nu een meer complete coureur”, stelt Pérez. “Als ik nu weer de kans zou krijgen bij een topteam, zou ik die dan ook grijpen. Dat weet ik zeker, net zoals ik er niet aan twijfel dat ik het dan goed zou doen tegenover mijn teamgenoot, ongeacht wie dat is.”

Om de weg terug te vinden naar een topteam, moet Pérez echter wel goed presteren voor Force India, zo weet hij. De 25-jarige coureur erkent dat dit niet altijd even makkelijk is, aangezien Force India niet altijd even competitief is, maar hij voelt zich goed bij het team en vindt dat hij sterk presteert.

“Er zijn twee of drie races geweest waarin ik het maximale er niet uit heb gehaald, maar over het algemeen lukt dat me wel”, vertelt Pérez, die denkt dat Force India – zeker sinds de introductie van haar ‘B-spec’ in Silverstone – in de lift zit en eraan werkt zijn deal met het team voor 2016 te verlengen.

Statistieken
In zijn twee seizoenen met Sauber scoorde Pérez tachtig punten, mede dankzij drie podiumplekken in 2012. In 2013 pakte hij met McLaren 49 punten, met P5 als beste resultaat. In 2014 scoorde Pérez, mede dankzij een derde plek, 59 punten. In 2015 staat hij na tien races dertiende met vijftien punten.