Sergio Pérez haalde in Silverstone zijn beste resultaat uit zijn prille loopbaan. Hij finishte de Grand Prix van Groot-Brittannië als zevende.

De Mexicaan startte de race als twaalfde, maar kreeg het in de Grand Prix op zijn heupen. “Dit was een goede race met een goed resultaat”, aldus Pérez na afloop. “De omstandigheden waren in het begin best lastig maar we bleven uit de problemen. De strategie was goed en mijn pitstops verliepen perfect.”

 

“Helaas kon ik Nico Rosberg niet inhalen. Ik zat dicht in zijn buurt maar hij ging heel snel op de rechte stukken. Over het algemeen ben ik blij, nu een lastige tijd achter me ligt. Na het ongeluk in Monaco duurde het even voor ik weer in mijn ritme zat, en over twee weken ben ik nog beter.”

Kamui Kobayashi reed na zijn crash met Michael Schumacher met een beschadigde auto rond. Hij viel uit. “Heel zonde, want we waren dit weekend sterk”, zo stelt de Japanner het. “Ik had veel pech. Aan het ongeluk met Schumacher kon ik niets doen. We reden niet naast elkaar en hij raakte de achterkant van mijn wagen.”

“Daarna reed ik rond met een beschadigde auto. Vervolgens had ik een slechte pitstop, kreeg ik een tien-secondenstraf en moest ik uiteindelijk uitstappen vanwege een olielek.”