Sergio Pérez is enorm happy. De Mexicaan kwam in Bahrein namelijk als derde over de streep en sleepte zo Force India’s eerste podium sinds 2009 in de wacht met een resultaat dat ook voor hem persoonlijk ‘speciaal’ is.

Voor Pérez, die zelf in 2012 drie podiumplekken pakte in dienst van Sauber, maar in 2013 met McLaren geen ereplaatsen wist te behalen, voelde de terugkeer naar het ereschavot heerlijk: “Een geweldig gevoel, een geweldige race en een geweldig resultaat”, vat hij samen.

“Dat ik vanaf de vierde startplaats om een podiumplek kon vechten, was fantastisch, terwijl deze derde plaats ook voor mij persoonlijk heel speciaal is. Vorig jaar had ik met McLaren verwacht om zeges en de titel te vechten, maar daar kwam niets van terecht. Dat was erg zwaar voor me, dus het is heerlijk dat het me nu in mijn derde race voor Force India al is gelukt zo’n goed resultaat te behalen.”

Het had echter niet veel gescheeld of hij was net naast het podium geëindigd, moet Pérez erkennen. “Het ging maar net goed qua strategie en met de banden. Daniel Ricciardo kwam op het eind razendsnel dichterbij. Ik wist hem net voor te blijven, maar als de race één ronde langer had geduurd was hij me waarschijnlijk voorbij gegaan.”

Hülkenberg
Net als Pérez kwam ook teamgenoot Nico Hülkenberg sterk voor de dag, al moest hij van verder terug komen (de elfde startplaats) en staakte zijn opmars bij de vijfde stek. “Met een derde en vijfde plek is dit natuurlijk een geweldig resultaat voor het team, maar als je teamgenoot naar het podium gaat en jij niet, dan mag je niet gelukkig zijn”, stelt een in ieder geval niet politiek correcte Hülkenberg.

Maar een vijfde plek is natuurlijk ook zeker niet slecht, ziet Hülkenberg in, dus met het resultaat op zich is hij nou ook weer niet heel ontevreden. “En mijn race op zich was ook prima”, voegt hij toe.

“Ik denk dat ik door Daniel Ricciardo zo lang af te houden mijn steentje heb bijgedragen aan de derde plaats van Sergio, want anders had Daniel hem nog gepakt, aangezien de Red Bull in de bochten als de brandweer gaat. Daarnaast had ik ook zeker hoger kunnen eindigen als Felipe Massa tenminste een beetje normaal had verdedigd toen ik met hem duelleerde.”

“Massa gaf me echter geen ruimte toen ik met hem vocht en daardoor kwam Sergio aan me voorbij”, moppert Hülkenberg, die aan lijkt te geven dat hij zonder inmenging van Massa wellicht zijn eerste Formule 1-podium had kunnen pakken. “Want daarna reed ik telkens in Sergio’s ‘vuile lucht’ en dat verpest je banden en kost downforce”, klaagt de coureur die overigens wel derde staat in het WK.