Saubers rookie Sergio Pérez ziet uit naar de Grand Prix van India op het Buddh International Circuit. De Mexicaan houdt er rekening mee dat hij aldaar wel een paar punten kan pakken.

Als rookie zijnde krijgt Pérez er met regelmaat mee te maken dat hij op circuits moet rijden die hij voor aanvang van een Grand Prix-weekend nog niet kent, maar omdat de race in India nu pas voor het eerst verreden wordt, is hij dit keer niet de enige met die handicap: “In India begint iedereen vanaf nul, omdat niemand de baan nog kent”, weet hij.

“Ik ga het circuit echter uitproberen in de simulator van Ferrari, dus dan leer ik de baan toch alvast een beetje kennen”, kan Pérez tot zijn tevredenheid meedelen. “Ik verheug me er op om straks op deze nieuwe baan te rijden en ik weet zeker dat de race een fantastische gebeurtenis wordt. Mijn doel voor het weekend wordt in ieder geval om er het meeste uit te halen en weer eens punten te scoren.”

Teamgenoot Kamui Kobayashi gaat het circuit al doende onder de knie moeten krijgen tijdens de vrije trainingen, zo vertelt deze: “Misschien dat ik er eerst nog wel overheen loop, al weet ik niet zeker of ik dat wel ga doen, aangezien je er in mijn ogen niet zoveel aan hebt. In een Formule 1-auto ga je immers veel sneller over de baan heen, en daardoor verandert alles toch weer.”

Net als Pérez hoopt ook Kobayashi uiteraard dat hij sterk kan presteren tijdens de inaugurele Grand Prix van India. “Ik ben er op gebrand om zowel voor het team als voor mezelf een goed resultaat te behalen”, zo besluit hij.