Het frustreert Sergio Pérez niet om Max Verstappen al zo snel na zijn Formule 1-debuut een race te zien winnen. Dat is namelijk ook een kwestie van over de juiste auto beschikken, vindt de Force India-coureur.

In zijn tweede Formule 1-seizoen kreeg Pérez net als Verstappen nu door velen het etiket van een toekomstig wereldkampioen opgeplakt. Vier jaar, een mislukt seizoen bij McLaren en een geleidelijke wederopstanding bij Force India later staat er echter nog niet eens een overwinning op het CV van de Mexicaan.

Dat Max Verstappen al wél een race won, en dat op slechts achttienjarige leeftijd en in zijn tweede seizoen, frustreert Pérez desondanks niet. “Max is een hele goede coureur en ik ben blij voor hem”, zegt hij tegen Formula1.com. “Het laat zien dat het belangrijk is om in de juiste auto te zitten.”

Juiste kansen
Pérez vindt dat hij dat geluk heeft zelf in de eerste zes jaar van zijn Formule 1-loopbaan nog niet gehad. Verstappen kreeg van Red Bull wel de juiste kansen geboden, vindt de 26-jarige coureur. “Eerst met het contract bij Toro Rosso en nu met het stoeltje bij Red Bull Racing. Had hij die kansen niet gekregen, dan was hij nu nog geen racewinnaar geweest.”

Over zijn eigen ontwikkeling is Pérez optimistisch – hij liet eerder al doorschemeren dat hij zichzelf geschikt acht voor de stap naar een topteam. “Ik ben nu op de toppen van mijn kunnen”, zegt hij. “Sinds ik in de Formule 1 ben gekomen, ben ik er als coureur enorm op vooruit gegaan. Ik hoop  dat ik op een dag mijn kunsten mag vertonen in een competitieve auto.”