Sergio Pérez acht zichzelf klaar voor de stap naar een topteam. De Force India-coureur vindt dat hij de afgelopen jaren heeft laten zien dat hij daar goed genoeg voor is.

Afgelopen zondag finishte Pérez na een knappe race als derde in de Grand Prix van Monaco. Het was zijn derde podiumplaats voor Force India in evenveel seizoenen – drie meer dan teamgenoot Nico Hülkenberg.

“Ik hoop dat mijn prestaties van de afgelopen jaren een boodschap zijn voor de topteams”, zegt de Mexicaan. “Als er zich een mogelijkheid aandient om voor een topteam te gaan racen, ben ik er klaar voor. Ik kan het niveau aan. Komt de kans er niet, dan moet ik gewoon zoals nu mijn werk blijven doen.”

Moeilijke tijd
Pérez debuteerde in 2011 voor Sauber. Bij dat team maakte hij een jaar later met twee tweede plaatsen op stormachtige wijze naam voor zichzelf. Het leverde Pérez een transfer op naar McLaren. Helaas precies op het verkeerde moment, want de McLaren van 2013 was een dramatische auto waarin Pérez niet verder kwam dan een vijfde plaats in India.

Zijn mislukte McLaren-avontuur zit Pérez nog wel een beetje dwars. “Ik heb daar echt een moeilijke tijd gehad. Het lijkt wel eens alsof iedereen me herinnert om mijn tijd bij McLaren, en niet om mijn tijd bij Sauber en Force India.”

“Mijn enige optie is dus om mijn werk zo goed mogelijk te blijven doen”, vervolgt de huidige nummer negen in de WK-stand. “Ik moet mezelf blijven verbeteren als coureur. Dat heb ik de voorbije jaren denk ik ook al gedaan. Zowel qua kwalificatiesnelheid, racesnelheid en ervaring ben ik een veel completere coureur geworden.”