“Ik weet dat ik elke week hetzelfde zeg, maar hoop het volgend weekend echt te weten.” Dat is de boodschap van Force India’s Sergio Pérez met betrekking tot waar zijn toekomst ligt.

Het rondkrijgen van een nieuw contract is volgens Pérez ‘vrij ingewikkeld’ omdat eerst alles tussen zijn sponsoren en het team in kwestie geregeld moet zijn. “Hopelijk is dat snel het geval en kunnen we daarna snel een deal sluiten.”

“Lukt dat niet, dan wordt het een lastig verhaal”, stelt Pérez, doelend op de onderhandelingen die hij momenteel voert. “Ik concentreer me op het moment op maar één team”, verduidelijkt hij daarbij.

“Er zijn wel wat andere, interessante opties, maar ik hoop dat we er met dit ene team uitkomen”, meldt Pérez, die het team niet bij naam noemt, maar duidelijk is: “Als we er volgende week nog niet uit zijn, moeten we verder kijken.”

“Ik wil in de Formule 1 blijven, dus ik kan niet veel langer wachten”, verklaart Pérez, die eerder, eind 2013, vrij plots zijn plek bij McLaren verloor en daarom nergens op vooruit wil lopen. “Voor mij is niets rond tot alles getekend is.”

Echte zorgen maakt hij zich nu echter niet. “Want ik denk dat ik, gelukkig genoeg, in een goede positie zit. Er is veel interesse”, weet Pérez, die behalve met Force India ook met Renault en Williams in verband is gebracht.

Formula One World Championship 2016, Round 16, Malaysian Grand Prix, Kuala Lumpur, Malaysia, Thursday 29 September 2016 - Sergio Perez (MEX) Sahara Force India F1.

Pérez heeft er vertrouwen in dat het goed komt.

Een langer verblijf bij Force India heeft daarbij zijn voorkeur, lijkt het. “Want met de nieuwe auto’s die in 2017 komen, is stabiliteit cruciaal. Ik vind dat zelf ook fijn, meerdere jaren bij een team zitten en een relatie opbouwen.”

“Het is verder ook geen geheim dat ik volgend jaar bij dit team wil zitten, ook omdat we nieuwe auto’s krijgen. Ik geloof in dit team, maar of ik krijg wat ik wil, moeten we maar zien en horen we hopelijk volgende week.”

Dat Pérez zo met klem over volgende week spreekt, als de Formule 1 op Suzuka is voor de Grand Prix van Japan, komt ook omdat hij ervoor waakt straks met lege handen te staan.

Langer wachten met het rondkrijgen van een deal zodat hij dit bij zijn thuisrace in Mexico, eind oktober, kan aankondigen, is voor hem geen optie. “Ik denk niet dat ik zo lang kan wachten.”

“Hoe langer je namelijk wacht, hoe minder opties er beschikbaar zijn, terwijl andere mensen ook niet eeuwig op je wachten. Ik denk dat volgende week cruciaal wordt voor mijn toekomst.”