In Canada probeerde Sergio Pérez het al even op vrijdag, maar moest hij na de lunch huiswaarts keren. Nu hield de Mexicaan het wel de hele dag vol.

 

“Boven alles ben ik blij weer terug te zijn”, zegt Pérez, die volledig is hersteld van zijn ongeluk in Monaco. “Alles ging goed en ik voel me prima. Ik heb de afgelopen weken hard gewerkt om weer fit te worden. Ik zat snel weer in mijn ritme. Helaas lijken we hier iets aan snelheid tekort te komen. We moeten aan de slag om de auto te verbeteren.”

Volgens zijn teamgenoot Kamui Kobayashi lijkt het erger dan het is. “Ik denk dat we het morgen beter zullen doen dan vandaag”, stelt de Japannner. “De lange runs later op de dag gingen bovendien goed. Tijdens mijn run op verse zachte banden liep ik al snel een flat spot op zodat ik geen toptijd kon neerzetten.”

De mediumbanden die Pirelli in Valencia introduceert, vallen nog niet in de smaak bij Pérez. “Ik vind het moeilijk om ze op temperatuur te krijgen”, zegt hij. “Op dit circuit is grip sowieso een probleem. Het is namelijk erg stoffig. Zelfs op de zachte banden is het lastig voldoende grip te vinden.”