Het zal er na de Grand Prix van Azerbeidzjan niet gezelliger op zijn geworden in de pitbox van Force India. Met name Sergio Pérez stelt zich niet mild op naar Esteban Ocon, nadat een touché tussen de twee het einde van zijn race betekende.

“Ik heb in het verleden teamgenoten gehad die weliswaar hard, maar wel fair racete, maar wat er vandaag gebeurde, is onacceptabel”, foetert Pérez na de tumultueuze race. Esteban ging vandaag niet op de juiste manier het gevecht aan. Ik zie er in ieder geval de logica niet van in.”

Pérez verwijt Ocon dus dat hij hem niet genoeg ruimte gaf bij de derde herstart. De twee raakten elkaar in bocht één, waarna Ocon de binnenkant verdedigde in bocht twee. Hij kwam met een halve autolengte voorsprong die bocht uit, terwijl Sergio Pérez aan zijn rechterzijde geen ruimte meer had tussen Ocon en de vangrail.

“Voor mijn gevoel kon ik geen kant op en kon ik de botsing dus niet voorkomen”, aldus Pérez die vanwege de opgelopen schade even later de strijd moest staken: “Door dat moment gingen de kansen op een prachtklassering in rook op.”

Ocon finishte de race uiteindelijk als zesde en maakt wat minder woorden vuil aan het incident. Wel wil hij kwijt dat Pérez de eerste tik uitdeelde: “Hij raakte mij in bocht één, waarna we elkaar in bocht twee opnieuw raakten. Dit hoort nu eenmaal bij racen”, aldus Ocon die zich van geen kwaad bewust lijkt.

“Ik ben teleurgesteld in het feit dat we er niet uit hebben gehaald wat er in zat, maar tegelijkertijd ben ik tevreden met onze snelheid. Ik verloor helaas enkele posities door wat er met ‘Checo’ gebeurde, maar ik heb toch nog wat puntjes voor het team weten te sprokkelen. We zullen intern bespreken wat er is gebeurd, zodat het in de toekomst niet opnieuw gebeurt.”