Sergio Pérez zegt dat het gebrek aan vooruitgang bij Racing Point ‘de grootste teleurstelling van het seizoen’ is. Volgens de Mexicaan is het team ervan op de hoogte dat het dit seizoen beter had gekund en kunnen ze dat niet ‘verbergen’. Ondanks de teleurstelling dit seizoen is Pérez hoopvol voor de komende jaren: ”Ik zie niet in waarom we niet succesvol zouden kunnen zijn.”

Pérez had gehoopt dat Racing Point dit seizoen goede stappen vooruit zou zetten. Voorlopig staat de renstal zevende bij de constructeurs met 58 punten, waarmee het slechts tien punten achter Renault op de vijfde plaats staat, maar het verschil naar McLaren bedraagt al 53 punten.

”Het is niet ideaal”, zegt Pérez in gesprek met Motorsport.com over de vooruitgang bij het team. ”Ik had gehoopt dat we nu meer punten zouden hebben, voor betere posities zouden vechten en nog meer hadden verbeterd. De teleurstelling komt vooral door het gebrek aan vooruitgang dit seizoen. Dat is iets waar we rekening mee moeten houden, maar voor de rest gaat het ongeveer zoals verwacht”, aldus Pérez.

Podiums als doelstelling
”We wisten dat dit een overgangsjaar zou worden, maar het doet pijn. Maar we zien het licht aan het einde van de tunnel. Ik hoop dat we alsnog de op drie na snelste auto zullen hebben dit jaar”, voegt Pérez toe. Volgens de Mexicaan weet het team dat dit seizoen veel beter had gekund. ”We zijn ervan op de hoogte dat er weinig vooruitgang is geboekt. Het is niet dat we dat niet beseffen en dat kunnen we ook niet verbergen. Maar het is altijd lastig in zo’n overgangsjaar een grote achterstand goed te maken”, aldus Pérez.

Ondanks de teleurstellende vooruitgang van Racing Point dit seizoen is Pérez er zeker van dat er op de lange termijn meer in zit voor het team. ”Podiums zijn zeker een doelstelling”, zegt de Mexicaan over de mogelijkheden voor het team vanaf 2021, met de invoering van de nieuwe regels. ”We moeten dan de volgende stappen kunnen zetten. Er wachten grote veranderingen vanaf 2021 en er gebeurt veel achter de schermen. Ik zie niet in waarom we dan niet succesvol zouden kunnen zijn”, sluit Pérez af.

Foto: Motorsport Images