Sergio Pérez vindt dat hij meer waardering verdient voor zijn prestaties. De Force India-coureur denkt daarnaast klaar te zijn voor de stap naar een topteam.

Dat verklaart hij ten overstaan van Motorsport.com. “Het is ingewikkeld en soms ook frustrerend. Je geeft alles wat je hebt en behaalt uitstekende resultaten, maar alsnog krijg je vaak niet de waardering die je verdient”, meent de Mexicaan, die de afgelopen drie jaar vier podiumplekken scoorde met Force India.

In 2016 stond Pérez twee keer op het podium – in Monaco en Bakoe – en finishte hij als zevende in het WK. Uitstekende resultaten, stelt hij: “Maar alsnog zijn er mensen die mijn potentieel betwijfelen”, constateert de coureur die echter denkt dat dit ‘zonder twijfel’ zijn beste seizoen in de Formule 1 was.

“Puur op basis van de resultaten die ik behaalde en hoe regelmatig ik het hele jaar presteerde, is dat al zo”, voert Pérez aan. In de laatste tien races, scoorde hij bijvoorbeeld tien keer. “En dat is helemaal niet makkelijk. Zeker niet als je, zoals wij, vaak start op plekken waar zich nogal eens incidenten voordoen, of op bepaalde momenten eigenlijk niet snel genoeg bent om punten te scoren.”

Na een jaar als dit, durft Pérez wel uit te spreken dat hij zich ‘helemaal gereed’ voelt voor de stap naar een topteam. “Ik hoop daarom ook dat de kans om voor een topteam te rijden zich spoedig aandient.”

Pérez reed voor hij naar Force India kwam overigens al eens voor een topteam, in 2013, bij McLaren. Een succes werd dat toen niet. “Maar toen had ik de ervaring niet die ik nu wel heb. Ik denk echt dat dit voor mij het best mogelijke moment is om de stap naar de top te zetten.”