Voor de langdurige regenpauze stond Sergio Pérez bovenaan de tijdentabel. Daarna koos hij de verkeerde regenband en haalde hij de laatste kwalificatie niet.

Dat was een combinatie van factoren. “We maakten een verkeerde bandenkeuze toen we voor de intermediates gingen”, legde de Mexicaan uit. “Ook had ik last van verkeer. Ik reed achter Daniel Ricciardo en kon echt niets zien. Erg jammer want het was wel duidelijk dat wij voor een goed resultaat konden gaan. We hebben een fout gemaakt en dat moeten we in de race rechtzetten.”

Sauber-teamgenoot Kamui Kobayashi maakte dezelfde fout.  “Na de pauze kozen we voor intermediates en dat was een verkeerde beslissing”, erkende Kobayashi na afloop. “Ik wisselde ze snel in voor regenbanden en had toen nog één kans om mijn rondetijd te verbeteren. Dit lukte onvoldoende om de laatste kwalificatie te halen.”

De Sauber-coureur is echter onder de indruk van de snelheid van de C31 in de regen. “Voor de pauze hadden we de kans om hoog te eindigen. We waren echt snel in de regen. Een gemiste kans. Het maakt me niet uit of het morgen regent of dat het droog is. Ik start ver van achteren en ga hard knokken.”