*

Pérez verlengt contract bij Force India

Nino Stuivenberg

Nino Stuivenberg

18 oktober 2018 17:12

Pérez verlengt contract bij Force India
Force India

De kogel is door de kerk: Sergio Pérez verlengt zijn contract en rijdt ook in 2019 voor Racing Point Force India. Het team maakte in Austin bekend dat de Mexicaan bijgetekend heeft.

Pérez liet al maanden doorschemeren dat zijn toekomst bekend was, maar bij welk team die lag, wilde hij nog niet prijsgeven. Een verlenging bij Force India lag voor de hand en die is nu in Austin dus ook officieel bekendgemaakt. Pérez rijdt sinds 2014 voor Force India en haalde sindsdien vijf keer het podium met het team. Eerder dit seizoen droeg hij bovendien bij aan de redding van het team toen het in financieel zwaar weer zat.

Pérez eerder dit seizoen op het podium in Bakoe. Foto: Sutton.

“Ik ben erg blij dat ik eindelijk mijn toekomst kan aankondigen”, vertelt Pérez. “Ik ben erg gemotiveerd voor 2019. Force India is mijn thuis geworden sinds 2014 en heeft ervoor gezorgd dat ik kon groeien als coureur en mijn kwaliteiten kon laten zien op de baan. We hebben zoveel successen bereikt in de laatste vijf seizoenen, maar ik denk dat het beste nog moet komen. De nieuwe investering in het team geeft mij vertrouwen en ik kijk uit naar de toekomst.”

“Ik ben blij dat Sergio bij ons blijft in 2019”, aldus Otzmar Szafnauer, teambaas van Force India. “In de laatste vijf jaar heeft Sergio zijn positie bevestigd als één van de meest getalenteerde en consistente coureurs van het veld. Hij geeft ons waardevolle stabiliteit en is van grote waarde voor het team. Nu we een nieuw hoofdstuk beginnen in het leven van dit team, zijn we blij dat Sergio met ons blijft racen.”

Wie het tweede zitje krijgt bij Force India, is nog onbekend. Nu het team in handen is van Lawrence Stroll lijkt de aankondiging van zoon Lance Stroll een formaliteit. Esteban Ocon is daar dan de dupe van.

Lees meer over

Force India Pérez