Het is altijd fijn voor een coureur als hij nu al weet dat hij volgend jaar een stoeltje heeft. Sergio Pérez bevindt zich in die positie. Tijd voor hem om alvast vooruit te blikken.

De Mexicaan denkt dat hij volgend jaar volledig aan de Formule 1 is gewend. Iets dat bevorderlijk is voor zijn prestaties. “In 2012 zal ik een stuk beter zijn dan nu”, stelt Pérez in een interview met Autosport. “Niet alleen op de baan, maar ook ernaast. Als je de F1-wereld binnenwandelt besef je dat het een andere wereld is. Een jonge coureur heeft tijd nodig om daaraan te wennen.”

 

“Volgend jaar zijn veel dingen een stuk vanzelfsprekender voor mij. Ik wil daarom een veel beter tweede seizoen draaien. Het is erg fijn dat ik nu al weet dat ik volgend jaar onder de pannen zit. Ik had me geen zorgen gemaakt als dat nog niet zo was, maar je wil altijd de best mogelijke toekomst hebben. Het was in mijn ogen altijd een goed plan om bij Sauber te blijven. Dit is dus een logische beslissing.”

Pérez is niet bezig aan een van de meest gemakkelijke debuten in de F1. Door een zware crash in de kwalificatie van Monaco mistte hij twee races. “Dat haalde mij toch uit mijn ritme”, aldus de 21-jarige coureur. “Het is voor een jonge coureur niet eenvoudig om, nadat je hoofd het zwaar te verduren had, weer in een fatsoenlijk ritme te komen.”

“Het gaat steeds beter en ik ga mij steeds beter op mijn gemak voelen in de auto. Toch was het erg lastig om twee races te moeten missen. Het ongeluk had mijn carrière tot een halt kunnen roepen. Gelukkig gebeurde dat niet en mistte ik slechts twee races. Twee belangrijke races, want Sauber pakte er veel punten.”