Nu hij dit jaar al twee keer op het podium heeft gestaan – op de plaatsen twee en drie – mikt Sauber-coureur Sergio Pérez op het hoogste stapje van het ereschavot. “De zege is nu het doel”, verklaart hij.

Pérez eindigde in Maleisië als tweede en bracht de vier races daarna vervolgens in de luwte en buiten de punten door, maar in Canada wist hij weer te scoren en ging hij ook gelijk weer naar het podium.

“We hebben met de derde plaats in Canada voor de tweede keer dit jaar een podiumplek gepakt, dus hopelijk kunnen we dit nu volhouden”, spreekt Pérez, die niet bang is om hoger te mikken dan de plaatsen twee en drie: “We moeten nu proberen om een zege te pakken”, zegt hij. “Ik denk namelijk dat we daar in potentie toe in staat zijn, dus een overwinning moet vanaf nu ons doel zijn.”

Sauber-kopstuk Monisha Kaltenborn put ook vertrouwen uit de tweede podiumplaats van het jaar van Checo Pérez: “Het resultaat in Canada laat zien dat onze podiumplek in Maleisië niet alleen aan toeval te danken was of het om een eenmalig incident ging”, zegt zij.

“We hebben in Montréal bewezen dat we een competitieve auto hebben waarmee we vooraan kunnen meedoen, zolang het ons maar lukt een probleemloze voorbereiding op de race af te werken en we ook in de wedstrijd zelf geen fouten maken”, aldus Kaltenborn, die in tegenstelling tot Pérez nog niet over overwinningen wil reppen.