Zes keer aan de start in Singapore, zes keer in de punten aan de finish: het is een reeks om trots op te zijn voor Sergio Pérez, die deze dan ook graag wil voortzetten.

Twee keer tiende, twee keer achtste, twee keer zevende: dat zijn de resultaten die Pérez – overigens niet in die volgorde – op het Marina Bay Street Circuit heeft geboekt. “Ik ben er elke keer dat ik er heb geracet in de punten geëindigd en ik hoop dat ik daarmee door kan gaan”, vertelt Pérez.

Pérez werd twee keer zevende in Singapore: in 2014 en 2015.

Op basis van zijn resultaten eerder in het huidige seizoen is die kans zeker aanwezig: de Force India-coureur heeft in elf van de dertien races gescoord. “Het doel mag dan ook duidelijk zijn: scoren in Singapore, en in de races die daarna nog komen.”

Force India heeft haar zinnen namelijk gezet op de vierde plek bij de constructeurs, die het momenteel ook al bezet. “We naderen het eind van het seizoen weliswaar, maar er komen nog een aantal belangrijke races aan en we moeten er alles aan doen om vierde te blijven”, aldus Pérez.

Teambaas en -eigenaar Vijay Mallya onderstreept dat, waarbij hij benadrukt dat Force India “moet blijven doen wat we het hele jaar al doen”. “Het gaat om regelmatig presteren, punten halen en de kansen grijpen die zich voordoen.”

Om die ambitie kracht bij te zetten, blijft Force India ook laat in het seizoen is ‘gewoon’ aan de VJM10 werken. “Van het rustig aan doen is geen sprake. Alle ontwikkelingen die we nu brengen, zijn ook nuttig voor de 2018-auto, dus we blijven met nieuwe onderdelen komen, waaronder dit weekend.”