Force India-coureur Sergio Pérez verkeert naar eigen zeggen in de vorm van z’n leven en zet er daarom op in komend weekend in Canada wederom een goede prestatie neer te zetten.

“Ik voel me op het moment super goed”, vertelt Pérez. “Ik heb het gevoel dat ik beter rij dan ooit en uit de races haal wat erin zit”, stelt de Mexicaan, die naar de afgelopen Grand Prix in Monaco wijst als bewijs: “Wat betreft het maximaliseren van onze mogelijkheden, was dat een perfect weekend. Ik denk niet dat ik meer uit die race had kunnen halen dan ik heb gedaan”, verklaart de aldaar als zevende geklasseerde Pérez.

Voor komend weekend, als de Formule 1 in Montréal neerstrijkt voor de Grand Prix van Canada op het Circuit Gilles Villeneuve, zet Pérez in op weer een goed optreden. Niet alleen omdat hij goed in vorm is, maar ook omdat het één van zijn favoriete circuits is: “Ik weet nog dat ik er in 2012 een podiumplek behaalde, terwijl ik er vorig jaar ook een hele sterke race reed. Tot de laatste ronde, althans.”

In 2014 vocht Pérez in Canada met Williams-coureur Felipe Massa om de derde plek, maar in de laatste ronde kwam het tot een spectaculaire botsing tussen de twee. Een jaar later baalt Pérez daar nog steeds van: “Want we hadden die race misschien zelfs kunnen winnen, maar op het eind liep het dus allemaal verkeerd af”, aldus de coureur die denkt dat hij en Force India – omdat de auto in theorie goed bij de baan past – er weer sterk kunnen zijn.

Hülkenberg
Voor teamgenoot Nico Hülkenberg verloopt seizoen 2015 vooralsnog een stukje moeilijker. De Duitser scoorde tot op heden alleen in de openingsrace punten en zag in Monaco de kans op een toptienklassering in rook opgaan na een touché met Fernando Alonso in de openingsronde. “Na Monaco met lege handen te hebben verlaten, heb ik erg veel zin in de race in Canada, op een baan waar onze auto sterk zou moeten zijn”, verklaart ook hij.

“Het Circuit Gilles Villeneuve vraagt om veel motorvermogen en goede tractie uit de langzame bochten, terwijl je verder het lef moet hebben om de kerbs aan te vallen. Ik vind het een heel leuk circuit, waarbij het voor komend weekend in ons voordeel spreekt dat we net als in Monaco op de zachte en superzachte banden aan de slag mogen. Om die redenen, denk ik dat punten het doel moeten zijn voor komend weekend.”