Force India-coureur Sergio Pérez voelt zich naar aanleiding van zijn goede races in Rusland en Amerika perfect voorbereid op zijn thuisrace in Mexico. Pérez wil ervoor zorgen dat er daar ‘iets te vieren valt’.

“De races in Rusland en Amerika vormden voor mij een ideale voorbereiding op mijn thuisrace. De podiumfinish en vijfde plek die ik heb behaald, hebben me veel vertrouwen gegeven voor het slotstuk van het seizoen. Ik denk dat we daarin nóg beter kunnen presteren en ik verheug me dus enorm op de laatste races van dit jaar”, vertelt Pérez.

Om te beginnen kijkt Pérez vooruit naar de race van zondag, de na een afwezigheid van 23 jaar teruggekeerde Grand Prix van Mexico. “Ik had niet gedacht dat ik nog eens de kans zou krijgen een thuiswedstrijd te rijden. Het zal één van de hoogtepunten in mijn carrière worden, terwijl de race ongetwijfeld een moderne klassieker wordt”, voorspelt de coureur die meent dat het gereconstrueerde circuit ‘niets van haar karakter heeft verloren’.

Aangezien de Formule 1 zo lang weg is geweest, denkt Pérez dat het zowel voor de sport als Mexicaanse fans een geweldig evenement wordt. “Voor mij persoonlijk wordt het ook heel speciaal, maar ik moet me daar niet door laten afleiden. Dit is gewoon weer een race waarin ik honderd procent moet geven om een goed resultaat voor het team te behalen. Ik ga er met hun alles aan doen om ervoor te zorgen dat er zondag weer iets te vieren valt.”

Hülkenberg
Na twee uitvalbeurten op rij, wil teamgenoot Nico Hülkenberg op het Autódromo Hermanos Rodríguez in Mexico-Stad terugslaan. “Dat is het beste wat je kan doen na een slecht resultaat. Voor mij was de race in Austin frustrerend. Een gemiste kans, want ik had er veel punten kunnen scoren als het niet mis was gegaan. Maar ja, zo is deze sport. Ik moet dat nu achter me laten en kan gelukkig gelijk komend weekend weer aan de slag.”

“Aangezien we als team veel Mexicaanse sponsoren hebben, zal het een druk weekend worden. Ik ben daarbij erg benieuwd naar de hernieuwde baan. Ik heb er nooit echt gereden, maar van de winter wel met een straatauto wat rondjes afgelegd en ik heb wat video’s gezien. Het circuit lijkt een goede flow te hebben. Ik denk dat de wat snellere bochten ons als coureurs goed zullen bevallen, terwijl de lange rechte stukken inhaalmogelijkheden bieden.”