Sergio Pérez houdt voor Force India de eer hoog door zijn Force India naar de tiende tijd te sturen. Nico Hülkenberg komt niet verder dan de veertiende tijd.

Veertiende, het is niet de plek waar je iemand van het kaliber Nico Hülkenberg terug verwacht te vinden. De Duitser is zelf de eerste om die stelling te onderstrepen: “Dit had inderdaad beter gekund en gemoeten. Helaas ging mijn snelle ronde al verloren in de outlap daarvoor. Bij het insturen van de Parabolica stuitte ik op zoveel verkeer dat het mijn voorbereiding op de vliegende ronde danig in de weg zat. Iedereen hield in, dus voor mij zat er ook niks anders op dan af te remmen en een gat te laten vallen, maar daardoor verloor ik de temperatuur in de banden.”

“Daar komt bij dat mijn eerste run er ook al niet een was om over naar huis te schrijven. Al met al was het gewoon een rommelige kwalificatie, waarin de auto zich net iets te nerveus gedroeg. Dat wil echter niet zeggen dat de race ook meteen verloren is. Met een goede start en eerste ronde is er nog veel mogelijk gedurende de race.”

Teamgenoot Sergio Pérez is wél tevreden met zijn tiende tijd, al had er naar eigen zeggen wellicht nog net iets meer ingezeten: “We hebben niet heel veel laten liggen denk ik, maar de negende positie lag binnen ons bereik. Op basis van onze snelheid gisteren, denk ik dat we morgen heel aardig voor de dag kunnen komen. Strategisch gezien valt er niet zoveel te winnen, aangezien vrijwel iedereen hetzelfde plan uitgestippeld zal hebben voor morgen, maar onze racepace is goed. Punten liggen wellicht voor het oprapen.”