Alan Permane, de chief engineer van het team van Renault, denkt dat de momenteel geblesseerde Robert Kubica dit seizoen een zware dobber aan teamgenoot Vitaly Petrov zou hebben gehad..

Kubica was Petrov vorig jaar ruim de baas met een puntenscore van 136 tegen 27 en een kwalificatiestand van 17 tegen 2, maar Permane denkt dat het verschil tussen het tweetal dit seizoen een stuk kleiner geweest zou zijn.

“Robert lag in 2010 meestal voor op Vitaly, maar sinds de seizoensfinale van toen – in Abu Dhabi – presteert Vitaly echt veel beter”, verklaart Permane zijn stelling tegenover het Duitse Motorsport-Total.

“We zien dit jaar dan ook een totaal andere Petrov”, vervolgt Permane, die gelooft dat Kubica dit jaar veel meer moeite met de Rus zou hebben gehad: “Ik denk niet dat Robert niet zo duidelijk de snellere van de twee geweest zou zijn.”

Kubica – die zich in het voorseizoen ernstig blesseerde tijdens een rally – wordt dit jaar vervangen door zijn voormalige BMW-teamgenoot Nick Heidfeld. Diezelfde Heidfeld deed puur qua punten niet onder voor Kubica in de drie volledige jaren dat ze het bij BMW tegen elkaar opnamen: in 2007, 2008 en 2009 haalde Kubica 141 punten binnen en Heidfeld slechts één punt minder.

In de huidige WK-stand staat Heidfeld met een score van 34 nipt voor op Petrov, die daar 32 punten tegenover zet. In de kwalificatie doet Petrov het echter aanzienlijk beter en staat hij met 8 tegen 3 voor op de Duitser.