Peter Sauber ziet in Monisha Kaltenborn, de huidige bestuursvoorzitter van zijn team, zijn perfecte opvolger om het stokje als teambaas over te nemen als hij binnen niet al te lange tijd met pensioen gaat.

 

Sauber had eigenlijk al met pensioen willen zijn, want nadat hij zijn renstal eind 2005 aan BMW had verkocht vond hij het wel mooi geweest. Na afloop van 2009 trok BMW de stekker echter uit het Formule 1-project, waardoor Sauber zich genoopt voelde in te grijpen en ‘zijn’ team te redden door het terug te kopen en de leiding weer te nemen.

 

Inmiddels zit de Zwitser daardoor al meer dan twee jaar weer als teambaas aan de pitmuur. Dat doet hij niet met tegenzin, maar Sauber wil dit ook niet eeuwig blijven doen. “Ik heb altijd al gezegd dat ik op mijn zeventigste geen teambaas meer wil zijn”, zegt de nu 68-jarige Sauber tegen de Zwitserse publicatie Der Sonntag.

 

Sauber zinspeelt er dus op dat hij niet al te lang meer als teambaas aan zal blijven. Sterker nog, als hij woord houdt, is hij voor 13 oktober 2013 – de dag waarop hij zeventig wordt – weg. Bang dat zijn team dan zonder leider komt te zitten, hoeft Sauber niet te zijn, want hij heeft zijn opvolging naar eigen zeggen al geregeld: “Monisha wordt onze nieuwe teambaas, dat is al beklonken”, verklaart hij.

 

“Wanneer het van deze wisseling van de wacht komt, ligt nog open, maar het staat vast dat Monisha de eerste vrouwelijke teambaas in de Formule 1 gaat worden”, vervolgt Sauber, die alle vertrouwen in Kaltenborn heeft: “Ze loopt inmiddels al dertien jaar lang bij ons rond en heeft hier allerlei verschillende leidinggevende posities vervuld. Ik ben er zeker van dat ze het ook als teambaas goed zal doen.”