In de rubriek ‘Peters mooiste plaatje’ selecteren we in de zomerperiode de beste foto’s van huisfotograaf Peter van EgmondAl meer dan 25 jaar reist hij het F1-circus achterna en in al die jaren heeft hij een schat aan archiefmateriaal opgebouwd. In aanloop naar de Dutch GP een selectie van de mooiste kiekjes uit Zandvoort. Vandaag: Charles Leclerc op de Hunserug. 

Wat als hobby begon, is de afgelopen vier decennia uitgegroeid tot zijn levenswerk. Voor Van Egmond begon het in 1980 allemaal op Circuit Zandvoort. Aan de hand van actueel beeld herbeleeft hij ruim veertig jaar racefotografie in de duinen. “Zodra de laatste auto gepasseerd was, rende ik snel de baan over.”

Alleen op Zandvoort

Van Egmond is blij met de afbeelding van de Ferrari: “Deze foto van Charles Leclerc is op de top van de Hunserug, maar gemaakt vanuit de lager gelegen Slotemakerbocht. Je kunt ‘m alleen maar op Zandvoort maken. Ik vind hem alleen mooi als -ie in de ochtendsessies is gemaakt, want later op de dag wordt het tegenlicht. Deze foto is met een hele lange lens gemaakt: 1000mm. De achtergrond bestaat uit fans op de hoofdtribune.”

Bekijk hier de andere delen van Peters mooiste plaatje.

De speciale Dutch Grand Prix editie van FORMULE 1 Magazine vind je nu in de winkel of in je brievenbus! Bestellen kan ook online en dan heb je jouw exemplaar, met gratis bezorging in heel Nederland, nog voor de Grand Prix binnen! In deze editie vind je alles wat je nodig hebt voor de race op Zandvoort, van mooie interviews tot achtergronden en nuttige informatie. Zoals:

  • Exclusief! Max Verstappen over de toekomst, records, zijn raceteam en winnen
  • Rob Kamphues brengt een ode aan zijn jeugdheld Jan Lammers
  • Mister Zandvoort, Piet Keur: ‘Na de GP droeg iedereen op school een F1-teamjas’
  • Overzichtelijke plattegrond en servicemap met het complete tijdschema
  • Fotoreportage: Peter van Egmond over zijn jaren op Zandvoort
  • Column Nelson Valkenburg
  • En verder alles wat je moet weten over de Dutch Grand Prix 2023!