Gemengde gevoelens bij Caterham: Vitaly Petrov baalt ervan dat hij Heikki Kovalainen niet heeft kunnen verslaan, terwijl diezelfde Kovalainen juist wel gelukkig is met zijn kwalificatie.

“Ik ben helemaal niet tevreden met waar ik in de kwalificatie geëindigd ben”, moppert nummer negentien Petrov dan ook. “Tijdens VT3 voelde de auto heel goed aan en ik had voor aanvang van de kwalificatie dan ook de indruk dat ik Heikki kon verslaan, maar het werd toen ineens een stuk warmer en daar zijn we niet helemaal goed mee omgesprongen”, luidt de uitleg van de Rus.

Ondanks zijn teleurstelling benadrukt Petrov dat het dit weekend verder wel gewoon prima loopt bij hem: “Ik weet bovendien dat we morgen sterk zullen zijn”, zegt hij. “Hopelijk lukt het ons dan ook om in de race beter voor de dag te komen, net zoals het dit jaar eigenlijk altijd beter gaat op zondag dan op zaterdag.”

Kovalainen – vandaag goed voor plaats achttien – is zoals gezegd wel gelukkig met zijn optreden in de kwalificatie. “Ik ben gelukkig met hoe het ging. Hoewel ik in mijn snelste ronde een paar tienden liet liggen in de laatste chicane, verloor ik daar gelukkig geen posities door. Ik heb daarom ook de indruk dat ik zo ongeveer het maximale eruit heb gehaald.”

Net als Petrov hoopt ook Kovalainen morgen net dat beetje extra competitiever te zijn en de strijd aan te kunnen gaan met de auto’s voor hem. Tot slot laat hij weten dat hij zijn monteurs nog een woord van dank verschuldigd is: “Na mijn crash van gisteren hebben ze mijn auto goed gerepareerd, waarna hij weer goed aanvoelde en ik gewoon voluit durfde te pushen. Ik ben de jongens daar erg dankbaar voor.”