*

Petrov: ‘Bemoedigend om tiende te rijden’

Bouke van den Berg

Bouke van den Berg

24 juni 2012 17:21

Petrov: ‘Bemoedigend om tiende te rijden’
Formule1

Korte tijd reed Vitaly Petrov met zijn Caterham op de tiende plaats rond. “Dat is erg bemoedigend. Ook om te zien hoeveel vooruitgang we hebben geboekt.”

Net als teamgenoot Heikki Kovalainen liep zijn race echter in het water tegen een van de Toro Rosso’s, maar dat mag de pret niet drukken. “Ik ben erg blij over het verloop van de race”, zei de Rus na afloop. “Ik startte goed en reed pal achter Kovalainen na de eerste bocht. Ik ging voorzichtig de bocht in omdat ik geen fouten wilde maken.”

“Daarna was het zaak de banden te sparen en de instructies van mijn ingenieur op te volgen. Ik wil de monteurs bedanken voor de fantastische pitstops. Zeker toen mijn voorvleugel opeens vervangen moest worden.”

Ondanks hun problemen eindigden de Caterham-coureurs voor de andere ‘nieuwe’ teams. “We reden korte tijd tiende, maar hadden denk ik niet de snelheid om dat vast te houden. In Silverstone hebben we nog meer te bieden dus dat is iets moois om voor te vechten”, besluit Petrov, die voor Kovalainen als dertiende finishte.

De Fin botste met Jean-Éric Vergne. “Ik startte niet erg goed maar kon daarna wel het tempo van Webber en Ricciardo volgen. Helaas hadden we al vroeg in de wedstrijd een probleem met KERS. Dat had invloed op mijn snelheid in het verdere verloop van de race. We kozen voor twee stops, dus voor de eerste stop was het zaak zo goed mogelijk de banden te sparen.”

“Dat ging allemaal goed en mijn snelheid was in orde toen Vergne in mijn ogen een beginnersfout maakte. Ik moest naar binnen voor een nieuwe neus. Daarna wilde ik gewoon finishen. Met nog een ronde of vijf te gaan waren mijn banden op. Toch is dertiende en veertiende een goed resultaat voor het team.”

“Dit was een goed weekend voor ons en nu gaan we verder met verbeteren in de volgende wedstrijd.”