Caterhams Vitaly Petrov is zeer gelukkig met zijn kwalificatie, waarin hij een negentiende tijd reed en zijn teamgenoot Heikki Kovalainen wist te verslaan.

“Ik had eerder in het weekend wat problemen met de auto, maar het team heeft hard gewerkt om deze desondanks beter te maken, en het is mede daardoor dat ik er vandaag het maximale uit heb kunnen halen”, zo bedankt Petrov zijn monteurs.

“Mijn snelste rondje was heel goed en waarschijnlijk het snelst mogelijke rondje dat wij hier kunnen rijden”, vervolgt de Rus, die duidelijk niet alleen gelukkig met zijn team maar ook met zichzelf is. “Dat we meer dan een seconde sneller zijn dan de auto’s achter ons, is bovendien ook fijn”, vervolgt Petrov. “Hopelijk kunnen we dit morgen volhouden.”

Waar Caterham meer dan een seconde sneller is dan Marussia, daar was Petrov op zijn beurt meer dan een tiende sneller dan Kovalainen, waar laatstgenoemde uiteraard niet happy mee is: “Ik ben hier het hele weekend al zoekende naar een goede set-up, en dat was vandaag niet anders”, moppert de nummer twintig.

“De balans was er gewoon niet en ik had met name in de laatste vier bochten veel last van onderstuur. Als dat niet zo was geweest, had ik mogelijk sneller kunnen gaan, maar nu zat het er gewoon niet in”, zo sipt de Fin verder, zonder daarbij de hoop op te geven: “Ik hoop dat ik het weekend morgen alsnog een succes kan maken.”