Vitaly Petrov is er zeker van dat hij en Renault eigenlijk sneller zijn dan vandaag is gebleken, al stelde de Rus met een vijfde en zevende tijd toch zeker niet teleur.

“Ik heb in de tweede training veelbelovende tekenen gezien voor de rest van het weekend”, stelt Petrov hoopvol in zijn terugblik op de vrijdag.

“Het was vandaag aanvankelijk wat lastig doordat het regende, maar we moeten tevreden zijn”, gaat de huidige nummer zeven uit het WK verder. “We wisten echter dat het ’s middags droog zou worden en toen gingen we al steeds sneller, maar er zit nog meer in”, besluit Petrov met vertrouwen.

Teamgenoot Nick Heidfeld was Petrov in de ochtend net te snel af met een vierde rondetijd, waarna hij in de middag op de dertiende stek bleef hangen.

“We hebben ons toen voornamelijk op langere runs met veel benzine aan boord gericht”, verklaart de ervaren Duitser, die ondanks zijn verleden als testcoureur bij Pirelli nog niet eerder echt met de regenbanden van het Italiaanse merk in de weer was, en blij is dat hij daar vandaag de kans voor kreeg: “Ik had ze nog niet echt aan de tand kunnen voelen, dus het is mooi dat dat nu mogelijk was.”

“We wisten niet hoe lang ze het zouden volhouden en pakten het dus voorzichtig aan, maar ik moet zeggen dat het aardig ging. Het is alleen jammer dat we de intermediates niet hebben kunnen uitproberen.”