Vitaly Petrov gaat op drie en vier december aan de Race of Champions meedoen in het Duitse Düsseldorf. De Renault-coureur zal het aldaar in verschillende bolides en autosportdisciplines opnemen tegen onder meer Sebastian Vettel, Michael Schumacher en Jenson Button.

Petrov is daarmee vierde actieve Formule 1-coureur die meedoet aan de 2011-editie van de Race of Champions in de ESPRIT Arena.

De 27-jarige Petrov wordt de eerste Russische coureur ooit die meedoet aan het evenement en zegt daar zelf het volgende over: “Ik ben er trots op dat ik – behalve dat ik de eerste Rus in de Formule 1 ben – ook de eerste Rus in de Race of Champions wordt.”

“Ik heb nog nooit eerder aan een dergelijk evenement meegedaan, waarin je in een korte tijd met zoveel verschillende raceauto’s in de weer bent, maar wellicht kan mijn onorthodoxe verleden in het ijsracen en rally-sprints me helpen”, denkt Petrov, die weet dat de Race of Champions meer dan een dolletje is: “Ik volg het evenement al langer en weet dat iedereen zegt dat hij voor de lol meedoet, maar ondertussen alles geeft en keihard loopt te pushen. Ikzelf ga daarom ook gewoon mijn uiterste best doen, en dan zien we wel wat voor resultaat eruit komt.”

Petrov gaat zoals gezegd onder meer de huidige Formule 1-coureur Vettel, Schumacher en Button vergezellen tijdens het tweedaagse evenement, maar zal ook andere bekende namen uit de autosport tegenkomen.

Renaults testcoureur Romain Grosjean doet namelijk ook mee, net als DTM-coureurs Mattias Ekström en Martin Tomczyk. Toerwagen-rijder Andy Priaulx zal er ook bij zijn, net als achtvoudig Le Mans-winnaar Tom Kristensen, rally-rijder Sébastien Ogier en het Amerikaanse manusje van alles Travis Pastrana.